nedjelja, 26. lipnja 2016.

Esmeralda kocke


Sastojci

  • biskvit
  • bjelanjaka
  • 6 žl šećera
  • 6 žl brašna
  • 1 žl kakaa
  • pola pzp
  • krema
  • žumanjaka
  • 6 žl šećera
  • vanilin šećera
  • potrebno još
  • želatine
  • 1 l sl vrhnja
  • 5 dkg otopljene čokolade
  • 5 dkg prženih mljevenih lješnjaka
  • posip
  • malo prženih mljevenih lješnjaka

Priprema

  1. 1.
    bjelanjke izlupaj sa šećerom, dodavaj polako brašno pomješano sa praškom za pecivo i na kraju umješaj kakao. Stavi peći u namašten i pobrašnjen lim.
  2. 2.
    za kremu izlupati žumanjke na pari sa šećerom i ostaviti da se ohlade , za to vrijeme pripremiti želatinu prma uputama na vrećici i izlupati sl.vrhnje u koje se doda želatina zatim se vrhnje podijeli na dva dijela u jedan dio stavimo izlupana žumanjca a u drugi dio stavimo čokoladu i pržene mljevene lješnjake.
  3. 3.
    na biskvit staviti žutu kremu, gore čokoladnu i kolač posuti sa mljevenim lješnjacima. u smeđu kremu neide šećer pa ako netko želi može slobodno dodati 2-3 žl šećera nu prahu.
  4. Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar