nedjelja, 11. prosinca 2016.

ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA SA GLAZUROM POPUT STAKLA PROČITAJ RECEPT NA:




Sastojci
pakiranje rozen kora
KREMA
1,5 L mlijeka
2 pudinga od čokolade
200 g šećera
4 žlice brašna

2 žlice gustina
300g čokolade za kuhanje
250g mliječne Milka čokolade
3 paketića vanil šećera
200g maslaca ili margarina
GLAZURA
50 g maslaca ili margarina
50 g mliječne Milka čokolčade
1 dcl slatkog vrhnja

Priprema
1.     Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, i u njega umiješati u preostalih pola litre umješan puding, brašno , gustin i šećer.
2.    Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi a zatim par minuta mikserom.

3.    Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom.
4.    Izraditi margarin s vanil šećerom i dodati ohlađenu kremu.
5.    Premazati rozen kore i staviti na hlađene na par sati, kad se ohladi preliti glazurom od čokolade, maslaca i slatkog vrhnja otopljenim na pari.

Nema komentara:

Objavi komentar