Sastojci
430 gr. kokosa
100 gr. putera
400 ml. vrhnje za slag
170 gr. secera
2 kesice vanilin secer
preliv:
430 gr. kokosa
100 gr. putera
400 ml. vrhnje za slag
170 gr. secera
2 kesice vanilin secer
preliv:
200 gr. mlecne cokolade
100 gr. cokolade za kuhanje
2 zlice ulja
100 gr. cokolade za kuhanje
2 zlice ulja
Priprema
1.
Najpre odmerite sve potrebne sastojke.
U dubljui serpu,stavite vrhnje za slag,secer,vanilin secer i puter.Otopite na laganoj vatri dok se sve otopi i sajedini.
2.
Maknite serpu sa vatre,dodajte kokos,te vratite ponovo na vatri.Mesajte dok se sve sajedni,oko 1 minut,potom maknite sa vatre.
3.
U tepsiju,najpre stavite prozirnu foliju.Istresite masu sa kokosom,pa preklopite ponovo sa folijom.Rasporediti ravnomerno masu od kokosa,debelo jedan prst.Zagladite valjkom laganim pokretima,jer je masa meka.
1.
Najpre odmerite sve potrebne sastojke.
U dubljui serpu,stavite vrhnje za slag,secer,vanilin secer i puter.Otopite na laganoj vatri dok se sve otopi i sajedini.
2.
Maknite serpu sa vatre,dodajte kokos,te vratite ponovo na vatri.Mesajte dok se sve sajedni,oko 1 minut,potom maknite sa vatre.
3.
U tepsiju,najpre stavite prozirnu foliju.Istresite masu sa kokosom,pa preklopite ponovo sa folijom.Rasporediti ravnomerno masu od kokosa,debelo jedan prst.Zagladite valjkom laganim pokretima,jer je masa meka.
4.
Ostavite u hladnjak neka se stegne.Najmanje 1 saat.
Na vatri otopite obadve vrste cokolade sa uljem. ili nad vodeni kupelj.Ostavite neka se prohladi.
5.
Kada je kokos stegnut,sa ostim nozem secite kolac na kocke ili snite.
Ostavite u hladnjak neka se stegne.Najmanje 1 saat.
Na vatri otopite obadve vrste cokolade sa uljem. ili nad vodeni kupelj.Ostavite neka se prohladi.
5.
Kada je kokos stegnut,sa ostim nozem secite kolac na kocke ili snite.
6.
Potom svaku kocku uronite u otopljenu cokoladu,te redzajte na resetki ili pek papiru.
Vratite ponov kolac u hladnjak neka se cokolada stegne,potom posluzite i uzivajte u ukusu.
7.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kave.
Potom svaku kocku uronite u otopljenu cokoladu,te redzajte na resetki ili pek papiru.
Vratite ponov kolac u hladnjak neka se cokolada stegne,potom posluzite i uzivajte u ukusu.
7.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kave.
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar