Sastojci:
Za kore:
-3 x 5 bjelanca
-3 x 10 kasika secera u prahu
-3 x 5 kasika mljevenih oraha
-3 x 2 kasika brasna
Za krem:
-1 litar mlijeka
-15 zumanaca
-10 kasika secera
Za kore:
-3 x 5 bjelanca
-3 x 10 kasika secera u prahu
-3 x 5 kasika mljevenih oraha
-3 x 2 kasika brasna
Za krem:
-1 litar mlijeka
-15 zumanaca
-10 kasika secera
-9 kasika brasna
-250 gr secera u prahu
-250 gr margarina/maslaca
-150 gr mljevenih oraha
-malo mlijeka da se popare orasi
-200 gr cokolade
-3 kesice slag krema od vanile
-200 ml mlijeka ili kisele vode za slag krem
Priprema:
Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike brasna. Brasno i orahe pomijesati i lagano varjacom umjesati u umucene bjelance. Peci na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate krem. Krem: 7 zumanaca pomijesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuhati krem u 1l mlijeka. Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera.
Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike brasna. Brasno i orahe pomijesati i lagano varjacom umjesati u umucene bjelance. Peci na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate krem. Krem: 7 zumanaca pomijesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuhati krem u 1l mlijeka. Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera.
Posebno umutiti 250g margarina, pa izmjesati sa umucenim zumancima i sve izjednaciti sa ohladjeniim kremom.1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kasasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 slag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati: kora, slag, crni fil, kora, slag, bijeli fil, kora, slag, crni fil. Staviti slag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najvise.
Posluživanje:
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepsa od bilo koje cokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar