- BISKVITt
- 10 žumanjaka
- 130g šećera uprahu
- 150g čokolade za kuhanje
- 10 bjelanjaka
- 130g kristal šećera
- 150g+150g pola sjeckanih pola mljevenih lješnjaka
- 4žlice prezle
- KREMA
- 900ml slatkog vrhnja
- 200g čokolade za kuhanje
- 200g nutele
- 2 kremfiks učvršćivača za šlag
- GLAZURA
- 150g KREME
- 130g čokolade
- ČOKOLADNE MRVICE(Mc)
- 80G maslaca
- 30g kakaoa u prahu
- 95g brašna
- 85g šećera u prahu
Priprema
- 1.BISKVIT:Posebno ulupajte bjelanjce sa kristal šećerom i soli a žumanjce sa šećerom u prahu
- 2.Čokoladu stavite u pliću posudu i prelijte je pažljivo sa vrućom vodom
- 3.3Nakon 5-8 minuta čokolada vam se otopila izlijte vodu ne brinite neće vam se povezati čokolada s vodom
- Smjesu od žutanjaka povežite sa otopljenom čokoladom a zatim ručnom pjenjačom pažljivo povežite sa bjelanjcima zatim dodajte mljevene lješnjake i prezlu
- 5.Lim za torte obložite pek papirom i pospite lješnjacima krupno sjeckanim.Ovo ćete raditi tri puta tako da lješnjake i biskvit morate podjeliti na tri djela,dakle pečete posebno tri kore.Sada po lješnjacima pažljivo prelijte 1/3 kreme i stavite peći na 180 otp 25-30 min
- 6.Kada vam je biskvit gotov preokrenite iskinite papir na gornjoj strani vam moraju biti lješnjaci
- 7.KREMA:Vrhnje skuhajte zajedno sa izmrvljenom čokoladom i stavite u hladnjak da se dobro ohladi krema
- 8.Hladnu kremu dobro izmiksajte zajedno sa kremfiksom po potrebi ako vidite da vam je krema dovoljno čvrsta nemorate dodavati kremfiks,zatim dodajte otopljenu nutelu
- SLAGANJE KORA I KREME:
- 1)Stavite prvi biskvit okrenut s lješnjacima prema gore
- GLAZURA:Dio kreme koju ste odvojili otopite zajedno s čokoladomTortu ukrasite po želji ja sam koristila bijelu i crnu čokoladu tako da sam na masnom papiru iscrtavala oblike i kada se ohladilo ljepila na tortu.Još sam i radila čokoladne mrvice koje sam vidjela u emisiji mš i evo vam njihovog recepta
Nema komentara:
Objavi komentar