utorak, 28. ožujka 2017.

TORTA LORENA



Sastojci

  • GLAZURA
  • 150g KREME
  • 130g čokolade

Priprema

  1. 1.
    BISKVIT:
    Posebno ulupajte bjelanjce sa kristal šećerom i soli a žumanjce sa šećerom u prahu
  2. 2.
    Čokoladu stavite u pliću posudu i prelijte je pažljivo sa vrućom vodom
  3. 3.3Nakon 5-8 minuta čokolada vam se otopila izlijte vodu ne brinite neće vam se povezati čokolada s vodom
  4. Smjesu od žutanjaka povežite sa otopljenom čokoladom a zatim ručnom pjenjačom pažljivo povežite sa bjelanjcima zatim dodajte mljevene lješnjake i prezlu
  5. 5.Lim za torte obložite pek papirom i pospite lješnjacima krupno sjeckanim.
    Ovo ćete raditi tri puta tako da lješnjake i biskvit morate podjeliti na tri djela,dakle pečete posebno tri kore.
    Sada po lješnjacima pažljivo prelijte 1/3 kreme i stavite peći na 180 otp 25-30 min
  6. 6.Kada vam je biskvit gotov preokrenite iskinite papir na gornjoj strani vam moraju biti lješnjaci
  7. 7.
    KREMA:
    Vrhnje skuhajte zajedno sa izmrvljenom čokoladom i stavite u hladnjak da se dobro ohladi krema
  8. 8.
    Hladnu kremu dobro izmiksajte zajedno sa kremfiksom po potrebi ako vidite da vam je krema dovoljno čvrsta nemorate dodavati kremfiks,zatim dodajte otopljenu nutelu
  9. SLAGANJE KORA I KREME:
  10. 1)Stavite prvi biskvit okrenut s lješnjacima prema gore
  11. GLAZURA:
    Dio kreme koju ste odvojili otopite zajedno s čokoladom
    Tortu ukrasite po želji ja sam koristila bijelu i crnu čokoladu tako da sam na masnom papiru iscrtavala oblike i kada se ohladilo ljepila na tortu.
    Još sam i radila čokoladne mrvice koje sam vidjela u emisiji mš i evo vam njihovog recepta

Nema komentara:

Objavi komentar