- Krema:
- 250 g maslaca ili margarina
- 15-20 dag šećera (kako volite slatko)-ja sam stavila 15 dag
- 5 jaja
- 15 dag čokolade za kuhanje
- Ukrašavanje:
- 1/2 l hople, ili 2 vrećice šlaga
Priprema
Priprema biskvita:
- 1.Odvojite bjelanjke od žumanjaka.Žumanjke pjenasto istući sa šećerom. Dodati vodu, 1 po 1 žlicu.Umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Bjelanjke istući sa mrvicom soli u čvrsti snijeg, pa lagano umiješati u tijesto.
- 2.Izliti u nauljen i pobrašnjen kalup (ili u nauljen kalup na dno staviti papir za pečenje), pa peći na 180″C otprilike pola sata. Probati čačkalicom je li pečeno – čačkalica iz biskvita mora izaći suha.
- 3.Pečen biskvit izvaditi iz kalupa i dobro ohladiti. Kada se ohladio, izdubiti ga tako da ostanu samo dno i bočne strane biskvita. Izvađeni dio biskvita izmrviti prstima.
Priprema kreme:
- 1.Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.Žumanjke tući sa šećerom da pobijele, pa staviti na paru (banja Mariju) i kuhati miješajući dok se žumanjci malo ne zgusnu.Dodati izlomljenu čokoladu i stalno miješajući kuhati dok se čokolada ne otopi i masa malo zgusne.
- 2.Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa lagano dodati u gornju smjesu. Sve još malo kuhati na pari stalno miješajući, pa staviti hladiti.Ako vam je lakše, možete na pari kuhati cijela jaja sa šećerom, pa dodati čokoladu.
- 3.U ohlađeno, dodati pjenasto tučeni maslac i izmrvljeni biskvit. Sve dobro smiksati i napuniti izdubljeni biskvit.Premazati tortu po vrhu i okolo tučenim vrhnjem.Ukrasiti po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar