srijeda, 5. travnja 2017.

BISKVIT TORTA



Sastojci

  • Ukrašavanje:
  • 1/2 l hople, ili 2 vrećice šlaga

Priprema

  1. Priprema biskvita:

  2. 1.
    Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
    Žumanjke pjenasto istući sa šećerom. Dodati vodu, 1 po 1 žlicu.
    Umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
    Bjelanjke istući sa mrvicom soli u čvrsti snijeg, pa lagano umiješati u tijesto.
  3. 2.
    Izliti u nauljen i pobrašnjen kalup (ili u nauljen kalup na dno staviti papir za pečenje), pa peći na 180″C otprilike pola sata. Probati čačkalicom je li pečeno – čačkalica iz biskvita mora izaći suha.
  4. 3.
    Pečen biskvit izvaditi iz kalupa i dobro ohladiti. Kada se ohladio, izdubiti ga tako da ostanu samo dno i bočne strane biskvita. Izvađeni dio biskvita izmrviti prstima.
  5. Priprema kreme:

  6. 1.
    Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
    Žumanjke tući sa šećerom da pobijele, pa staviti na paru (banja Mariju) i kuhati miješajući dok se žumanjci malo ne zgusnu.
    Dodati izlomljenu čokoladu i stalno miješajući kuhati dok se čokolada ne otopi i masa malo zgusne.
  7. 2.
    Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa lagano dodati u gornju smjesu. Sve još malo kuhati na pari stalno miješajući, pa staviti hladiti.
    Ako vam je lakše, možete na pari kuhati cijela jaja sa šećerom, pa dodati čokoladu.
  8. 3.
    U ohlađeno, dodati pjenasto tučeni maslac i izmrvljeni biskvit. Sve dobro smiksati i napuniti izdubljeni biskvit.
    Premazati tortu po vrhu i okolo tučenim vrhnjem.
    Ukrasiti po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar