- za biskvit
- 6 jaja
- 12 žlica šečera
- 25 žlica brašna
- 2,5 dl ulja
- 1,5 dl mlake vode
- 1 vanilin šečer
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 ampule arome putar-vanilija
- 2 žlice kakaa
- za kremu
- 1/2 l mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 1 žlica gustina
- 2-3 žlice šečera
- 1 vanilin šečer
- 20 dkg margarina
- za preljev
- 15o g tamne čokolade
- 2 žlice ulja
- 50 g bijele čokolade
Priprema
- 1.Odvojite žumanjke i bjelanjke. Miksajte prvo bjelanjke sa 10 žlica šečera. Trebaju biti sjajni i čvrsti.
- 2.Zatim miksajte žumanjke sa vanilin šečerom i 2 žlice šečera dok ne posvijetle. Dodati vodu i ulje.
- 3.Prosijte brašno i prašak za pecivo i sa pjenjačom umiješati u smjesu od žumanjaka. Podijeliti tijesto na 2 dijela. U jedan dio umješati kakao a u drugu aromu putar-vanilije. Ako niste ljubitelj ove arome može i neka druga
- 4.Na namačen kalup za tortu 26 cm u sredinu stavite 3 žlice žutog tijesta, na sredinu žutog 3 tamnog tijesta i tako dok ne potrošite sve tijesto.
- 5.Pecite oko 60 min na 170°C, pečeno okrenuti naopako da se hladi. Hladno prerezati 2 puta vodoravno.
- 6.Za kremu razmutite puding, gustin, šečer i vanilin šečer sa malo mlijeka ostatk mlijeka stavite da provri pa skuhajte puding. Ohladite.
- 7.Pjenasto izmiksajte margarin, dodajte ohlađeni puding žlicu po žlicu. Ovom kremom premažite 2 kore biskvita i tanko omažite cijelu tortu .
- 8.Otopite čokoladu i ulje na pari, prelijte površinu torte. Bijelu čokoladu naribajte i posipajte oko torte.Najbolja je kada odstoji par sati u hladnjaku
- 9.Za ovu dekoraciju treba vam rastopljena bijela čokolada, napunite dresir vrećicu ili vrećicu od papira i šarajte po još tekućoj tamnog glazuri spiralno prema sredini torte. Nakon toga tankim nožem ili čačkalicom vucite od centra torte prema van jednu crtu, pa jednu od van prema centru i tako dok sve ne išarate,jednostavno je ali treba malo vježbe
- 8.
Nema komentara:
Objavi komentar