petak, 18. ožujka 2016.
SMUĆKAJ I PROSPI SOČNI ČOKOLADNI KOLAČ -bez glutena
Sastojci
Biskvit (za veliki lim)
-10 jaja
-180 g šećera
-200 g mljevenih oraha ili lješnjaka
-200 g čokolade u prahu
-1 prašak za pecivo
Krema
0,5 l slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Za biskvit:
Jaja i šećer pjenasto umutiti mikserom, a orahe/lješnjake, čokoladu u prahu i prašak za pecivo dobro promiješati u zasebnoj posudi tako da čokolada nema grudice.
Pomiješati s jajima.
Peći u velikom limu na masnom papiru na 180°C oko 20-25 minuta.
2.
Za kremu:
Otopiti čokoladu u slatkom vrhnju na laganoj vatri uz stalno miješanje. (raditi dok je biskvit još u pećnici)
3.
Još topal biskvit izbockati viljuškom i zaliti toplom kremom.
4.
Ohladiti. (ja ga ne volim hladiti u hladnjaku, jer se tada krema previše stvrdne, a ukusniji mi je kad je sočniji)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar