petak, 15. travnja 2016.

Rekli su vam da je konzumiranje TOPLE VODE SA LIMUNOM DOBRO, ali oni nisu vam rekli OVO



Brojni nutricionisti i zdravstveni stručnjaci tvrde da konzumiranje vode i limuna prije doručka je vrlo koristano za vaše zdravlje. To je najučinkovitiji način da zadržati svoje tijelo svježim i ispire nakupljene toksine u tijelu. Limun je odličan izvor kalcija, kalija, željeza, magnezija i vitamina A, C i B kompleksa, kao i pektin vlakana, ugljikohidrata i proteina.
Limunska kiselina u limunu ima snažana antibakterijska i antivirusna svojstva koja mogu ojačati vaš imunološki sustav i spriječiti brojne bolesti.
Za pripremu vode limun morat iscijediti pola limuna u čašu pročišćene vode. Po želji, možete dodati malo meda.
Ovdje su 10 prednosti pitke vode limun prije doručka:
1. Poboljšava probavu
Limun ima sposobnost da stimulira veće izlučivanje žuči koja poboljšava probavu. Redovita konzumacija limuna voda će vam pomoći dobili osloboditi od toksina i štetnih tvari u vašem tijelu i spriječiti probavne smetnje.
2. Pomaže izgubiti težinu
Limun se učitava s pektin vlaknima koja i potiskuju apetit. To vam omogućuje kontrolu. Osim toga, kombinacija limuna s toplom vodom i medom stvara alkalnu sredinu u želucu što ubrzava proces izgaranje masnoća.
3. Čisti kožu
Čaša tople vode limun s kriškama limuna prije doručka će očistiti krv i poboljšati regeneraciju kože.
4. Stimulira imunološki sustav
Redovita konzumacija limuna vode povećava sposobnost tijela da similira željezo, što dovodi do snažnog imunološkog sustava. Osim toga, vitamin C iz limuna će vas zaštititi od prehlade i gripe.
5. Loš dah
Limun ima sposobnost za čišćenje usta stimulirajući izlučivanje sline koja uništava bakterije koje uzrokuju loš zadah.
6. uravnotežuje pH razinu
Jedna čaša tople vode limun može regulirati pH razinu u tijelu, čime se smanjuje rizik od upale.
7. Povećava energiju
Limun je bogat vitaminima B i C, fosfora i proteina koji može značajno povećati vašu energiju. Također, to će osvježiti i nahraniti svoje tijelo.
8. liječenja infekcija grla
Limun ima jako antibakterijsko djelovanje i stoga je idealan za borbu protiv grlobolje infekcija i upale krajnika. Konzumiranje jednu čašu tople vode s limunom prije doručka može značajno smanjiti rizik od grla infekcija.
9. Kontrole visokog krvnog tlaka
Limuni su u stanju očistiti limfni sustav i održavati pravilnu hidrataciju. Zbog kalija može smanjiti stres i pomoći da bolje spavate. Također, poboljšava mentalnu aktivnost i kontrolira razinu krvnog tlaka.
10. Čisti mokraćni sustav
Kombinacija vode s limunom ima prirodna diuretička svojstva koja može učinkovito očistiti vaš urinarni trakt od bakterija. Također, to će stimulirati proizvodnju urina i reguliraju pH razinu, sprječava širenja loših bakterija.
Limun sa toplom vodom značajno će povećati vašu energiju, pomoći da izgubite težinu i poboljšati Vaše sveukupno zdravlje.

Nema komentara:

Objavi komentar