četvrtak, 21. travnja 2016.

Sok od pšenične trave protiv sijede kose


Sijeda kosa je nešto što je mnogim ženama vrlo neugodan znak starenja. Geni i stres su obično krivi za prerano sijedenje kose. Znanstvenici su otkrili da je u većini slučajeva, enzim katalaza krivac za sijedenje kose, koji se u velikoj količini nalazi u mladoj zelenoj pšenici.
U različitim dobnim skupinama proizvodimo različite količine katalaze. S godinama naše tijelo proizvodi sve manje i manje ovog enzima, što može dovesti do bržeg starenja, pogotovo u vrijeme stresa. Proces počinje kada se razina katalaze smanji. Tada se vodikov peroksid nakuplja u kosi, što uzrokuje sijedenje kose.
Istraživanje je otkrilo da oksidativni stres i oštećenja DNK smanjuju količinu antioksidativnih enzima, u koje spada i katalaza.

Zašto sok od pšenične trave?

Sok od pšenične trave je vrlo cijenjen, zbog visokog sadržaja klorofila. Mnoge različite studije i laboratorijski eksperimenti u posljednjih nekoliko desetljeća, pokazuju da je klorofil terapijski tonik za cijeli niz različitih bolesti. Sok od pšenične trave pomaže u detoksikaciji i uklanjanju toksina iz našeg tijela.
Ima najmanje 17 ljekovitih svojstava, zbog kojih bi trebao biti svakodnevni dio naše prehrane.

Kako koristiti sok od pšenične trave?

Jedna čaša soka od pšenične trave može se piti jednom dnevno.
Razmutite mladu zelenu pšenicu u prahu sa 150 ml vode. Dodajte sok od naranče i sok od limuna. Po želji možete dodati 1 žličicu meda.


Regenerator od mlade zelene pšenice

Svježe lišće mlade zelene pšenice stavite u blender i izradite. Operite kosu, a zatim nanesite na kosu i vlasište. Ostavite 5 minuta, pa isperite.

Nema komentara:

Objavi komentar