petak, 26. veljače 2016.

ZAŠTO TREBA PITI ČAJ OD KAMILICE?




Kamilica je popularan biljni lijek. Koristi se od davnina u medicini, a veoma je učinkovita kao lijek protiv depresije te može pomoći da se riješite drugih, raznih, oboljenja. Evo par razloga zbog kojih bi trebali uživati u čaju ove mirisne biljke.

Opušta mišiće i menstrualne grčeve

Jedan od najboljih načina upotrebe kamilice je za opuštanje mišića. Dvije do tri šolje ovog ukusnog čaja dnevno pomoći će vam da se riješite napetosti i da opustite mišiće. On, takođe, smiruje i grčeve tokom onih dana u mjesecu.

Pomaže da bolje spavate

Kamilica sadrži komponente koje imaju umirujuća svojstva. Popijte šolju čaja od prije nego odete u krevet i taj jednostavni lijek će vam pomoći da bolje spavate.

Smiruje želudac

Kamilica umiruje bol u želucu te pomaže da se ublaže problemi sa crijevima. Pored toga, pomaže i kod varenja hrane. Uvijek možete pijuckati čaj tokom obroka

.Bori se protiv prehlade

Šolja vrelog čaja od kamilice može vam pomoći da se brže riješite prehlade, obzirom da biljka ima antibakterijska svojstva.

Brže liječi rane

Prilikom posjekotina i površinskih rana, obloge od čaja od kamilice ili krema od kamilice mogu vam pomoći da rane brže zarastu. Pored toga, ulje kamilice dobar je lijek za kožne bolesti, a pomaže i da se poboljša kvalitet kože.

Nema komentara:

Objavi komentar