subota, 27. veljače 2016.

Zdrava i jako ukusna grickalica – Za mršavljenje, bolje srce i rad mozga, imunitet, probavu i bolji holesterol


O medu i cimetu, kako jakom zdravin namirnicama, znamo jako puno, a još kad ih pomiješamo sa bademom dobijemo nešto savršeno. Med i cimet us odlični za holesterol, kožu, probavu, za bolje srce, jačanje našeg organizma, rad mozga, mršanje i mnoogo toga..
U kombinaciji ova tri sastojka napravit će te nevjerovatno zdravu i jako ukusnu grickalicu, a da bi sve to napravili, slijedite naše savjete ispod.
Sastojci i priprema
Sastojci:
100 grama badema,
1/4 kašičice cimeta,
2 kašike meda
Priprema:
Rastopite med na pari i najprije dodajte cimet.
Promiješajte smjesu, dodajte bademe i ponovo sve dobro promiješajte.
Nakon miješanja bademe istresite u tepsiju u koju ste prethodno položili papir za pečenje.
Ubacite u već zagrijanu rernu na 170 stepeni Celzijevih i pecite ne više od 15 minuta, odnosno dok bademi ne poprime zlatnu boju.
Možete ih protresti jednom tokom pečenja.
Nakon pečenja ostavite da se skroz ohlade kako bi se premaz stisnuo.
Istresite u posudu i grickajte!

Nema komentara:

Objavi komentar