utorak, 15. ožujka 2016.

JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA OD 4 SASTOJKA BEZ TRUNKE BRAŠNA

Jednostavno testo,bez trunke brasna, sa samo 4 sastojka , mekano, topi se u ustima zaista, sa prelepim ganache-om preko, ma super!

Sastojci

    ZA TIJESTO
    5 jaja
    150 g šećera
    2 kesice vanilin šećera
    125 g margarina
    250g cokolade (crne ,sto kvalitetnije to bolje)
    
Za GANACHE

500 ml slatke pavlake
    220 g crne cokolade
    2 kesice vanilin šećera
   
 Priprema
   1.Pecnicu zagrejte na 180 stepeni
 
 2. Belanca odvojite od zumanaca i umutite ih u cvrst sneg.Margarin zajedno sa cokoladom otopite na pari.Zumanca izmiksajte sa secerima,te dodajte margarin i cokoladu muteci najmanjom brzinom dok se ne sjedini.Na kraju kasikom lagano umesajte sneg od belanaca
 
 3.Stavite u nauljeni pleh,ili oblozen papirom za pecenje,i stavite u vec zagrejanu pecnicu.Pecite oko 20-25 minuta.
  
 4.Za ganache,stavite slatku pavlaku,vanilin secer, i cokoladu izlomljenu na kockice,na srednje jaku vatru dok ne provri.Kada provri ,sklonite sa strane i ostavite da se u potpunosti prohladi.
 
5.  Ohladjen kolac polijte ganache-om,i ostavite u frizider(najbolje preko noci) da se u potpunosti stegne.
     
        Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar