utorak, 8. ožujka 2016.

Šta Kurkuma, maslinovo ulje i crni biber čine u borbi protiv raka

Rak je najsmrtonosniji bolest našeg doba. Moderna nauka i medicine se i dalje bori sa uzrokom i liječenjem, ali većina naučnika se slaže da stres i upalu doprinose njemu.


Koju hranu trebate jesti da to spriječi?
Ključ za prevenciju raka su protuupalni spojevi osim zdrav, aktivan i bez stresa način života. Mnogi od namirnica koje mogu spriječiti rak mogu se naći u gotovo svakom domu.
Kako kurkuma u  borbi protiv raka
Kurkuma je začin sa snažnim anti-upalni i antioksidativna svojstva. Također sadrži jedan od najmoćnijih ne-farmaceutska anti-upalni spojeva - kurkumin.
Kurkumin je aktivni sastojak kurkume koja ima hemopreventivna svojstva. To može ciljati i ubiti ćelije raka i sprečava njihov rast. Ona je pokazala da je efikasan protiv dojke, crijeva, želuca i raka kože, ali također može pomoći protiv debelog crijeva, prostate, jajnika i raka mozga.
Crni biber
Jedini način da se poveća efikasnost kurkuma je crnog papra. Sadrži spoj nazvan piperin, što može povećati bioraspoloživost kurkume od preko 2000%.
Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je odličan dodatak kurkuma jer kurkumin je spoj masti u vodi. Kao takav, on mora biti raspušten u masti, kako bi došli do creva, gdje se može apsorbira u krvotok. Ovo zdravo ulje je bogato antioksidansima i drugih jedinjenja protiv raka.
Rak-borbe recept
Kurkuma je sjajan začin i može se dodati ništa od kari i povrća salate na toplo mlijeko i čaj. Sljedeći recept preporučujemo:
Sastojci
¼ kašičice kurkume
½ kašičice maslinovog ulja
Prstohvat svježe mljevenog crnog bibera
priprema
Pomiješajte sve tri sastojke u zdjelu , zatim dodajte mješavinu u juhe, salate ili piti pomiješana s vodom.
Uzmite lijek svaki dan prije obroka.


Nema komentara:

Objavi komentar