srijeda, 16. ožujka 2016.

Najbolji prirodni lijekovi za povećanje apetita

O dijetama za skidanje kilograma smo često pisali, ali šta je sa onim ljudima koji nemaju apetita i koji muku muče sa manjkom kilograma? I za njih imamo rešenja, i to naravno prirodna.
Slab apetit može biti posljedica brojnih emocionalnih stanja kao što su anksioznost, nervoza, napetost ili depresija. Stresni događaji na poslu ili u porodici takođe mogu rezultirati gubitkom apetita, a tu je upotreba i raznih lijekova što legalnih što ilegalnih
Ukoliko vaš gubitak apetita nije simptom neke teže bolesti veoma učinkovite lijekove možete pronaći u svojim kuhinjama. Neki od najdjelotvornijih su:
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-dark-green-leafy-vegetables-colander-image11896908zeleno povrće. Radič, rukola, blitva, endivija, kelj, potočarka, sve su to namirnice koje stimulišu probavu, a spadaju među gorkasto zeleno lisnato povrće. One navode tijelo da proizvodi više probavnih sokova i enzima kao i žuči koja rastvara masnoće na manje dijelove da bi se bolje apsorbovale.
Voda. Voda je veoma djelotvorno sredstvo za kontrolisanje apetita, posebno kad svakodnevno ispunjavate kvotu od popijenih osam čaša. Pijte vodu čak i onda kad vam se čini da niste žedni.
Mirođija. Još su stari Grci koristili mirođiju za smirenje stomaka i stavljali su je u jela koja su obično teško probavljiva. Danas je mirođija čest začin mnogim jelima, a Nemci od nje prave posebnu rakiju koja se služi predjela s ciljem otvaranja apetita.
Izvor:Lifer pres magazin

Nema komentara:

Objavi komentar