utorak, 22. ožujka 2016.

KREMASTO SAVRŠENSTVO KOJE SE TOPI U USTIMA





Kora: 
3 jaja, 
3 kašike brašna, 
3 ulja,
 2 meda ili šećera,
2 kašike brašna ,
2  kašike kakaa,
vanilin šećer, 
1/2 praška za pecivo.
Koru peći 10 min. na 200 stepeni.


Za kremu,umutiti 700 ml slatkog vrhnja,dodati 2 napravljena i ohlađena pudinga od vanilije. pp 1 želatin
Sitno nasjeckati čokoladu po želji (100gr) i dodati u kremu,Meni je najbolje staviti rum pločice,a vi po svom ukusu.

Za glazuru: Istopiti 100 gr tamne čokolade sa malo s.vrhnja i ulja.
Za dekoraciju sam koristila karamele i rendanu čokoladu
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani
tajnisastojak.com

Nema komentara:

Objavi komentar